Review: wat vonden wij van de OPIUM speedpedelec?

Met OPIUM als nieuw merk in het speedpedelecgebeuren, schrijven we bij trans-fair meteen een nieuwe bladzijde in het speedpedelecverhaal. We hadden het voorrecht om de OPIUM testride te mogen uitvoeren. Zo konden we meteen alle voordelen van de ‘cutting edge technology’, zoals OPIUM die zelf voorstelt, leren kennen.

We kregen een zeer strak gelijnde fiets voor ogen. Bekabeling zit netjes weggewerkt, aluminium spatborden en bagagedrager zijn standaard voorzien. Met zijn 960W achterwielmotor krijg je een massief hoog koppel onder het achterwerk. Samen met de boostfunctie die optioneel inzetbaar is, resulteert dit in een assertieve krachtbon die tijdens het rijden echter zeer goed beheersbaar is. Schakelen verloopt soepel met de elektronische Pinion schakelbak, hier in de versie met 9 versnellingen maar uitbreidbaar tot 12. De brede Continentals geven deze fiets een uitermate stabiel stuurkarakter waarmee bochtenwerk herleid wordt tot een speelse ervaring. De fiets voelt door de goed uitgebalanceerde voorvering zeer comfortabel aan.

Wie de sportieve rijstijl niet schuwt, zal bij vertrekken met behulp van de boost een kleine wervelwind ervaren. In de hogere snelheidsregionen stabiliseert de kracht zich tot een zeer aangenaam gevoel van ondersteuning. De grote troef van deze fiets is de 1440Wh batterij in zijn standaardversie, autonomie in reële omstandigheden tachtig kilometer. Met een range-extender uitbreidbaar tot 2140Wh. Die laatste geeft de fiets een fenomenale autonomie van minimum 100km wat hem meteen positioneert in het topsegment van de speedpedelecs. Met een prijs die schommelt rond de 9000 € in zijn standaardversie zet hij zich ook in een zeer concurrentiële positie. De hydraulische Magura MT5 schijfremmen doen netjes hun werk maar wie toch meer veiligheid wil kan kiezen voor het aanvullend ABS-systeem. We zijn alvast overtuigd: OPIUM is grensverleggend... so get addicted!

In het voorjaar komt de eerste demofiets naar ons toe. Verschillende kleurmogelijkheden, framematen 44-50-54 beschikbaar. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier je gegevens achter en we geven een seintje zodra je de fiets kan uittesten of bestellen.

OPIUM testride