Jenny, medewerker bij Familiezorg:

"De trans-fairfietsen zijn comfortabele, degelijke en stevige fietsen met versnellingen. We zijn er zeer tevreden over. Er waren aanvankelijk wel een aantal kleinere problemen met de remmen maar die werden snel verholpen. Onlangs hield de politie me tegen voor een controle. Ik kreeg als het ware felicitaties omdat de fiets piekfijn in orde was."

In 2009 startte Familiezorg met een fiets-leaseproject voor het woon-werkverkeer. Ondertussen zijn we weer een aantal jaren verder en is het tijd om het leasecontract te hernieuwen. 100 medewerkers van Familiezorg krijgen op 20 mei hun nieuwe fiets overhandigd in de fietsherstelwerkplaats van Ateljee.

Bedrijfsfiets in plaats van bedrijfswagen
De medewerkers van Familiezorg maken veelvuldig gebruik van de fiets als vervoersmiddel voor woon-werk verkeer. Als dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg verplaatsen de medewerkers zich immers dagelijks naar cliƫnten die gezinszorg of poetshulp nodig hebben.
In 2009 startte een proefproject met leasefietsen dat in 2011 uitgebreid werd naar alle medewerkers. Meer en meer medewerkers van Familiezorg komen sindsdien dagelijks met de fiets, al dan niet in combinatie met openbaar vervoer of parkeerparking. Medewerkers krijgen namelijk de keuze tussen een gewone dames- of herenfiets en een plooifiets die gemakkelijk mee de trein op of de auto in kan.

Keuze voor kwaliteit, service en de sociale economie
Met dit project krijgt Familiezorg niet alleen meer medewerkers in beweging, ook de sociale economie wordt ermee gesteund. Het contract voor het leaseproject ging immers naar trans- fair, het mobiliteitsproject van Ateljee vzw dat een toonaangevend maatwerkbedrijf in Vlaanderen is.
Ateljee biedt bovendien uitstekende kwaliteit en service. De fietsen worden gratis onderhouden en zijn verzekerd tegen diefstal en schade. Moet er iets hersteld worden? Dan wordt de fiets opgehaald en vaak dezelfde dag nog hersteld en teruggebracht. Duurt de herstelling langer dan, zorgt trans-fair voor een vervangfiets.

Nathalie en Francis