Familiezorg en trans-fair vormen tandem voor e-bikeproject

Familiezorg Oost-Vlaanderen koos trans-fair als leasingpartner voor hun nieuw e-bikeproject. Op die manier wil de Oost-Vlaamse gezinsorganisatie duurzame mobiliteit bij haar werknemers stimuleren.

Trans-fair, het fietsproject van maatwerkbedrijf Ateljee vzw, is al sinds 2009 de partner in het duurzame mobiliteitsverhaal van Familiezorg. De samenwerking wordt nu uitgebreid naar e-bikes zodat de medewerkers de grotere afstanden tussen de cliënten met de elektrische fiets kunnen overbruggen. Volgens algemeen directeur van Familiezorg Oost-Vlaanderen Mieke Ruys zijn e-bikes een logische keuze: “Fietsen is niet alleen milieuvriendelijker en goedkoper voor onze medewerkers maar vaak ook sneller. Zeker in stedelijke gebieden zoals Gent. Ook het gezondheidsaspect van fietsen vinden we als werkgever belangrijk.”

COMPLETE DIENSTVERLENING

Familiezorg Oost-Vlaanderen vertrouwt hierbij verder op trans-fair als betrouwbare leasingpartner die er een punt van maakt om alle praktische en administratieve beslommeringen op zich te nemen. “In het e-bikeproject ontzorgen we onze partner volledig. We staan in voor het leasen, leveren, onderhouden én herstellen van de fietsen. Ook verzorgen we de verzekeringsdossiers en de opvolging van de pechverhelping. Bovendien zijn we voor alle individuele medewerkers het rechtstreekse aanspreekpunt.”, zegt Geert Deruyck, woordvoerder van Ateljee vzw.

GROOT ENTHOUSIASME

Het enthousiasme bij de werknemers van Familiezorg was groot. Al bijna 150 werknemers meldden zich aan voor het e-bikeproject. In ruil voor een maandelijkse bijdrage krijgen ze een elektrische fiets, een handige fietstas, fietshelm, fluohesje en zadelhoesje. Ook pechverhelping, verzekering en onderhoud zijn inbegrepen in de prijs.

WAARDEVOL TEWERKSTELLINGSPROJECT

De samenwerking tussen Familiezorg en trans-fair illustreert hoe de reguliere en de sociale economie hand in hand kunnen gaan. Ateljee vzw, waar trans-fair deel van uit maakt, stelt mensen te werk die moeilijk aan een job geraken omdat ze kortgeschoold zijn, langdurig werkloos of te kampen hebben met een psychosociale problematiek. Dankzij dit nieuw project krijgen de medewerkers van trans-fair een mooie kans om de modernste fietsen te onderhouden en ontwikkelen ze competenties die vereist zijn om een job te vinden in de reguliere sector.

Wil je graag meer weten over de totaaloplossingen van trans-fair voor jouw bedrijf? Neem contact op met ons.
 

150 medewerkers meldden zich al aan voor een elektrische fiets.